VECKANS TIPSAR
(10% rabbat på take away)
*Moules marinières
(bara på tisdag) 185Kr
*Fondue av "Mont d'or" ost för 2 pers. 225Kr/pers
*Confiterad anklår
med potatis purée och rödvin sauce 215Kr
* Pizza de Méditerranée: tapenade, lufttorkad skinka, soltorkad tomater från Dordogne, crème fraîche, valnötter 155Kr
*Burrata med piccolini
tomater, hallon, balsamic vinäger 165Kr
Obs! Hela menyn är också tillgänglig för take away:-)
FRANSK BISTROT & VINBAR
Thank you for 4 super nice years with all of you!
The French adventure Delphine & Edouard goes on and will be back in 2021 under a new concept!
More news later...!
BOKA - KONTAKT
BOKA / BOOK
ÖPPETTIDER / HOURS
tisdag-torsdag 17.00 - 22.00
Tues-Thurs 17.00 - 22.00
fredag 17.00 - 23.00
Friday 17.00 - 23.00
lördag 17.30 - 23.00
Saturday 17.30 - 23.00
söndag-måndag STÄNGT
Sun-Mon CLOSED
ADRESSEN
Roslagsgatan 15 - Stockholm
Tunnelbana: Odenplan/Rådmansgatan
/ Tekniska Högskolan
Bussar 50, 4, 2, 67 (Surbrunnsgatan / Roslagsgatan / Jarlaplan)
DELPHINE & EDOUARD'S STORY
Delphine och Edouard Prothery är födda och uppvuxna i Paris. Det är alltså föga förvånande att de har ett brinnande intresse för mat, vin och design.
Vad som däremot förvånade somliga i deras umgängeskrets var att de skulle lämna den franska huvudstaden och ge upp sina blomstrande karriärer inom media och kommunikation.
Delphine och Edouard hade nämligen en dröm om att flyttatill Stockholm och öppna sitt egna livsstilskoncept där de kunde erbjuda det bästa från den franska marknaden inom just mat, vin och design. 2017 slog de upp portarna till sitt egna ställe i centrala Stockholm: Delphine & Edouard.Eftersom projektet ligger de båda så nära hjärtat och representerar vilka de är och vad de står för, var det naturligt att deras livsstilskoncept skulle bära deras namn.

MENU
2/3 RÄTTER = 1 HUVUDRÄTT
KALLA / COLD
- Krämig pastej av pilgrim musslor
och bacon 95kr
- Sardiner 85kr
från “Saint-Gilles Croix de vie”
- Edouard's kryddat oxfilé 165kr
serv. med chips & salad
- Delphine ́s foie gras med fikon marmelad 125kr
- Charkuterier från “Auvergne” 125kr
- Salade quinoa, avokado, marinerad kronärtskocka och tomater 125kr
- Ostbricka “Tour de France” 155kr
VARMA / WARM
- Krämig fisk soppa från “L’Atelier du Poissonnier” med Brie ost & krutonger 135kr
- Gratinerad chèvre från “Chavignol”
med tryffelhonung 85kr
- Ugnsbakade sniglar
med vitlökssmör (6 st.) 125kr
- “Coquillettes” pastagratäng med skinka de Paris och ost, tryffelolja 95kr
- Timjansbakad svamp fylld med “Bleu de chèvre” ost och nötter 85kr
VECKANS TIPSAR
Fråga oss!
APÉRITIF / AFTERWORK
Afterwork 17.00_19.00
1 glas husvin + 1 snack = 125kr
Mandlar (saltade) / Gröna oliver 45kr
Duo av röror (aubergine & paprika) och
tapenade från Provence 55kr
The best saucisson (fransk salami) 55kr
Sardiner 85kr (not included in AW)
VARJE TISDAG / ON TUESDAYS
Moules marinières (blåmusslor)
serv. med grillad bröd och vitlöksmör
185kr
GOURMANDISES
- Choklad fondant “Le Baulois” 85kr
- Crème brûlée med Cointreau 75kr
VINLISTA
VINGLAS: från 95 Kr till 165 Kr
MOUSSERANDE / BUBBLES
Crémant
Crémant de Bordeaux, Château Lisennes 520 Kr
Pétillant naturel
Vouvray, Loire – Domaine Sébastien Brunet, Le Naturel (eko) 560 Kr
Rosé, Loire - Domaine de la Grange Tiphaine, Rosé rosa rosam (eko) 540 Kr
Champagne
J.M. Gobillard, Grande Réserve Premier Cru 750 Kr
Larmandier-Bernier, Latitude Blanc de Blancs (eko) 940 Kr
VITT / WHITE & ROSÉ
Rosé – Provence – Domaine Sumeire, Le Rosé de S. (IGP Méditerranée) 390 Kr
Loire
2018 Muscadet – Domaine de la Louvetrie, Jo Landron (eko) 440 Kr
2017 Anjou (chenin blanc) - Domaine Pithon-Paillé - Jo Pithon, Anjou Mozaik (eko) 560 Kr
2015 Saumur (chenin blanc) – Château de Brézé, Clos de la rue 890 Kr
2015 Chenin blanc – La Ferme de la Sansonnière, La Lune (eko) 690 Kr
2017 Vouvray (chenin blanc), Sébastien Brunet, La Folie (eko) 580 Kr
Bourgogne
2016 Chablis Village – Domaine Moreau-Naudet 690 Kr
2015 Saint-Véran – Chardonnay - Château de Beauregard 560 Kr
2014 Puligny Montrachet – Premier Cru, Comtesse de Cherisey, La Garenne 1100 Kr
Bordeaux
2015 Bordeaux Supérieur – Entre-deux-mers, Château Haut-Mallet (eko) 520 Kr
Languedoc - Roussillon
2017 Domaine Jean-Philippe Padié, Tourbillon de la vie (eko) 495 Kr
2015 Pic Saint Loup – Château de Cazeneuve, Le Causse (eko) 790 Kr
Savoie
2015 Domaine des Ardoisières – Brice Omont, Argile 650 Kr
RÖD / RED
Loire
2017 Touraine – La Grange Tiphaine, Ad Libitum (eko) 520 Kr
2016 Touraine – La Grange Tiphaine, Clef de sol (eko) 695 Kr
2017 / 2015 Saumur-Champigny – Antoine Sanzay (eko) 620 Kr / 670 kr
2016 Saumur-Champigny - Domaine Bobinet, Hanami (eko) 560 Kr
2013 La Ferme de la Sansonnière, Les Gélinettes (eko) 650 Kr
2014 Saumur-Champigny Domaine Bobinet, Echalier (eko) 790 Kr
Bourgogne
2018 Domaine de la Rochette, Pinot Noir "Montagne de Cra" (J. Burrier) 595 Kr
2017 Hautes-Côtes de Nuits – Domaine Jean Tardy, Cuvée Maëlie 720 Kr
2017 Marsannay – Domaine Jean Fournier, Les Longeroies 720 Kr
2014 Morey-Saint-Denis – Domaine Hubert et Laurent Lignier, Très Girard 990 Kr
2016 Gevrey-Chambertin – Domaine Marc Roy, Clos Prieur 1290 Kr
Beaujolais
2018 Lapierre (Ch. Cambon) & Chanudet, La Cuvée du chat 590 Kr
2016 Lapierre, Raisins gaulois 440 Kr
2017 Morgon – Jean Foillard, Côte du Py (eko) 720 Kr
Rhône
2018 Côte du Rhône – Domaine Trapadis, Blovac (100% Grenache) 420 Kr
2017 Domaine Stéphane Ogier, La Rosine (100% Syrah) 690 Kr
2015 Côte Rôtie – Jean-Baptiste Souillard, Bassenon 1090 Kr
2017 Crozes-Hermitage – Emmanuel Darnaud, Mise en bouche 590 Kr
2016 Crozes-Hermitage – Emmanuel Darnaud, Les Trois chênes 720 Kr
2015 Saint Joseph – Hervé Souhaut, Cessieux 790 Kr
2015 Château neuf du Pape – Domaine Bois de Boursan – J.P Versino 820 Kr
2012 Château neuf du Pape – Dom. Bois de Boursan – J.P Versino, Cuvée des Felix 1100 Kr
Languedoc - Roussillon
2017 Domaine Jean-Philippe Padié, Petit taureau (eko) Grenache/Carignan 540 Kr
2016 Pic Saint Loup – Château de Cazeneuve, Les calcaires (eko) 560 kr
2015 Pic Saint Loup – Château de Cazeneuve, Le Roc des Mates (eko) 690 Kr
Bordeaux
2016 Bordeaux Supérieur, Château Haut Mallet (eko) 520 Kr